رولیک بلدوزر

رولیک بلدوزر یکی از قطعات زیربندی آن است. قطعات زیربندی در ماشین آلات راه سازی به قطعاتی گفته می‌شود که در قسمت چرخ و زنجیر و اطراف آن قرار دارند. در این میان رولیک‌ها به عنوان اصلی‌ترین قطعات در این بخش شناخته می‌شود. رولیک‌ها وزن دستگاه را به مجموعه لینک و کفشک منتقل می‌کنند. یکی دیگر از وظایف این قطعه جهت دهندگی به حرکت زنجیرها است.

هم‌چنین رولیک‌ها موجب اتصال زنجیر به محرکه‌های مکانیکی می‌شوند. بنابراین کمک می‌کنند تا زنجیرها به صورت روان و بدون هیچ‌گونه اصطکاکی حرکت کنند. در واقع رولیک‌ها در بین چرخ و زنجیر متصل می‌شوند.

رولیک‌ یک قطعات استوانه‌ای شکل است که در قطرهای متغیر تولید می‌شود. رولیک بلدوزر از سمت بالا به بدنه اصلی متصل است و برای نصب آن از پیچ و مهره‌های فولادی استفاده می‌شود. این قطعه در فرآیند تولید در دو مرحله ساخته می‌شود. مرحله اول شامل روش فورجینگ (فورج) است و در مرحله دوم جوشکاری صورت می‌گیرد.

این فرایندها برای تولید قطعه دارای استحکام و دوام بالا ضروری است. به دلیل این‌که به طور کلی رولیک‌ها باید در برابر فشار وارده و وزن بالای دستگاه مقاومت بالایی داشته باشند.

در زمان خرید رولیک بلدوزر به چه نکاتی توجه کنیم؟

از نظر سایز و ابعاد باید رولیک را با در نظر گرفتن نوع ماشین‌آلات، توان باربری دستگاه و حتی کد آن تهیه کنید. بنابراین توصیه می‌‌شود در زمان خرید قطعه به مشخصات و تناسب آن با دستگاه مورد نظرتان توجه کنید. علاوه بر آن برای انواع برندهای مختلف ماشین‌آلات راه سازی رولیک‌های دارای سایزهای مختلف وجود دارد. فروشندگان حرفه‌ای در زمان خرید رولیک به شما در انتخاب قطعه درست و مناسب کمک می‌کنند.

هم‌چنین قطعه را از برندهای معتبر تولیدکننده تهیه کنید. بهترین روش تهیه رولیک از مراکز مجاز ارائه لوازم یدکی و قطعات زیربندی ماشین آلات راه سازی است. در این مراکز قطعات وارداتی به صورت اورجینال و دارای اصالت عرضه می‌شوند. به علاوه محصولات برندهای معتبر علاوه بر کیفیت و مقاومت بالا، دارای گارانتی سلامت نیز هستند. به علاوه می‌توانید با خرید از این تولیدکنندگان ازخدمات پس از فروش و پشتیبانی قطعات نیز بهره ببرید.

انواع رولیک بلدوزر کدامند؟

رولیک بلدوزر از نظر کارکرد در دو نوع بالا و پایین تولید و استفاده می‌شود. این دو نوع رولیک دارای کاربری و بار وارده متفاوت هستند. رولیک پایین به دلیل این‌که تحت فشار بیش‌تری کار می‌کند، باید در تعداد بیشتری استفاده شود. چون وظیفه تحمل بار وزنی و نیروهایی را بر عهده دارد که از سمت زیربندی بر آن وارد می‌شود.

در مقابل رولیک‌های بالا در بلدوزر تحت فشار و تنش کمتری قرار دارند. به دلیل این‌که وظیفه تحمل وزن بار ندارند. بلکه بیشتر کارکرد ایجاد ریل و مسیر حرکت زنجیر را انجام می‌دهند.

یکی دیگر از عواملی که بر اساس آن رولیک بلدورز را طبقه‌بندی می‌کنند، تعداد لبه‌ها است. در واقع این رولیک‌ها با توجه به تعداد لبه‌هایی که بر روی شکل استوانه‌ای آن وجود دارد، به سه نوع اصلی رولیک تک‌ لب، رولیک دو لب و رولیک چهار لب تقسیم می‌شوند.

روش‌های نگهداری از رولیک بلدوزر

مراقبت از رولیک بلدوزر و سایر قطعات زیربندی در ماشین‌آلات راه سازی اهمیت زیادی دارد. لازم است مواردی را رعایت کنید که به افزایش طول عمر و کارکرد موثرتر دستگاه و قطعات کمک کنند. موثرترین این نکات شامل موارد زیر است:
• تمیز کردن قطعات زیربندی در پایان هر روز کاری با استفاده از آب با فشار بالا
• بررسی قطعات زیربندی در دوره‌های زمانی مشخص به منظور تشخیص سایش بیش از حد یا آسیب‌دیدگی احتمالی قطعات
• جلوگیری از فعالیت‌هایی که موجب سایش سریع‌تر دستگاه می‌شود، از جمله چرخش سریع و به جای آن دور زدن به صورت وسیع‌تر به منظور جلوگیری از سایش

 

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

شانزده + 18 =